11:02 Сирна дієта | |
Сирна дієта триває сім днів. Кожен день рекомендується готувати основне блюдо (далі буде вказуватися кількість на одну порцію), яке необхідно вживати в обід. Сирна дієта заснована на тому, що до складу цієї страви обов'язково повинен входити сир. Сніданок і вечеря можна вибирати з декількох варіантів, наведених нижче. Крім основних страв протягом дня можна з'їсти: апельсин, грушу, необмежену кількість огірків, або випити склянку сколотин або соку (овочевого або фруктового), мінеральну воду, зелений чай. Як бачите, сирна дієта ситна і не одноманітна. Сирна дієта відноситься до класу монодиет через те, що в цій дієті обов'язково щоденне вживання сиру. Меню сирної дієтиНа сніданок потрібно з'їдати:
На вечерю сирна дієта передбачає:
Сирна дієта повинна містити основне блюдо. Сирна дієта: день перший Яблуко помити і очистити від серцевини. Потім дрібно порізати і заправити лимонним соком. До яблуку додати дієтичний сир і мінеральну воду. Вимитий і обсушенний крес-салат дрібно нарізати. Дві третини салату додати до яблуку і сиру і перемішати. Картоплю почистити і відварити до готовності в злегка підсоленій воді. Шинку дрібно порізати. На тарілку викласти відварену картоплю, шинку і яблучно-сирну суміш. Додати залишився крес-салат. Сирна дієта: день другий Дрібно порізати половину солоного огірка і додати дієтичний сир, розсіл, петрушку і дрібно нарізане яйце. Додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Картоплю почистити і відварити до готовності в злегка підсоленій воді. Філе тріски промити і підсушити, потім обваляти в борошні і обсмажити на рослинному маслі, приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Після приготування посолити і поперчити рибу. Смажене філе, картопля і огіркової-сирну суміш викласти на тарілку і прикрасити зеленню. Сирна дієта: день третій Кольрабі та моркву очистити, нарізати невеликими кубиками і варити протягом 9 хвилин в злегка підсоленій воді. Додати горошок і варити ще протягом хвилини. Відварені овочі вийняти і просушити. Взяти форму для випікання і змастити її олією. Потім викласти в неї відварені овочі. Сир натерти на дрібній тертці. Взяти яйце і відокремити білок від жовтка. В дієтичний сир додати тертий сир і жовток і ретельно переміщати. Білок збити міксером (віником) до освіти крутий піни і додати в приготовлену сирну масу. Додати сіль, перець за смаком. Викласти сирну суміш на овочі і відправити запікатися в прогріту до 220 ° С духовку на 12-15 хвилин. Сирна дієта: день четвертий Натріть на середній тертці сир, додайте дієтичний сир, сіль, перець за смаком і перемішайте. Солодкий червоний перець вимийте і висушіть. Потім очистіть його від насіння і перегородок і наріжте невеликими кубиками. Лук-резанец промити і дрібно нарізати. Чверть цибулини тоненько наріжте. У сирну масу додайте солодкий червоний перець і цибулю-різанець. Ретельно перемішайте. На тарілку викладіть подушку з листя салату, а на неї викладіть готову сирну суміш. Зверху покладіть нашатковану цибулю. З стравою можна з'їсти тоненький шматочок хліба. Сирна дієта: день п'ятий Полуницю ретельно вимити й обсушити. Ягоди розділити на дві частини. Одну частину розім'яти в пюре, а другу нарізати дрібними кубиками. В дієтичний сир додати дрібно нарізану полуницю, лимонний сік і цукор. Ретельно перемішайте. Готову сирну суміш викладіть на тарілку. На готову суміш викладіть полуничне пюре і мюслі. За бажанням в готову суміш можна додати ванілін. Сирна дієта: день шостий Візьміть яйце і відокремте білок від жовтка. В дієтичний сир додайте жовток, цедру лимона, манну крупу, трохи цукру і ретельно перемішайте. Відставте суміш на 10 хвилин. Вимийте ревінь, очистіть, наріжте дрібно і викладіть в невелику каструлю. Додайте вишневий сік і доведіть до кипіння. Варити протягом 2-3 хвилин. У суміш додати тонкою цівкою розведений водою крохмаль. Потім додати малину, ретельно перемішати і зняти з вогню. Яєчний білок збити міксером або віником і додати в сирну суміш. Розтопити вершкове масло. На олію викладіть сирну суміш. Накрийте суміш кришкою і запікайте на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин. Готову страву викласти на тарілку і посипте подрібненими фісташками. До страви подайте компот з ревеню. Сирна дієта: день сьомий Візьміть свіжий огірок, вимийте і висушіть. Розріжте огірок навпіл (уздовж). Видаліть насіння ложкою. Натріть огірок на крупній тертці. В дієтичний сир додайте огірок, редьку, кефір, лимонний сік, додати сіль, цукор, перець за смаком і ретельно перемішати. Готову сирно-огіркову суміш подавати з скибочкою хліба. Після семи днів сирна дієта завершується.
| |
|
Всього коментарів: 0 | |