11:02
Сирна дієта

сирна дієта

Сирна дієта триває сім днів. Кожен день рекомендується готувати основне блюдо (далі буде вказуватися кількість на одну порцію), яке необхідно вживати в обід.

 

Сирна дієта заснована на тому, що до складу цієї страви обов'язково повинен входити сир. Сніданок і вечеря можна вибирати з декількох варіантів, наведених нижче. Крім основних страв протягом дня можна з'їсти: апельсин, грушу, необмежену кількість огірків, або випити склянку сколотин або соку (овочевого або фруктового), мінеральну воду, зелений чай. Як бачите, сирна дієта ситна і не одноманітна. Сирна дієта відноситься до класу монодиет через те, що в цій дієті обов'язково щоденне вживання сиру.

Меню сирної дієти

На сніданок потрібно з'їдати:

  • кукурудзяні пластівці (30 мл), півсклянки молока, грейпфрутовий сік (200 мл).
  • скибочку хліба з борошна грубого помелу, відварене м'ясо (30 г), огірок або помідор (2-3 кружечка).
  • булочка з борошна грубого помелу, вершкове масло або вершковий маргарин (10 г), фруктовий джем (2 ч. ложки).

На вечерю сирна дієта передбачає:

  • будь-яка з основних страв.
  • 1 скибочка хліба з борошна грубого помелу, 10 г вершкового масла або маргарину, 50 г відвареного м'яса краба або крабових паличок.
  • тарілка овочевого супу з 1 ч. ложкою тертого сиру, 1 булочка з борошна грубого помелу.

Сирна дієта повинна містити основне блюдо.

Сирна дієта: день перший
- дієтичний сир (125 г, мінеральна вода (столова ложка), яблуко, лимонний сік (чайна ложка), картопля (2 середніх картоплини), крес-салат (100 г), шинка (50 г), сіль , хрін, мелений перець (чорний).

Яблуко помити і очистити від серцевини. Потім дрібно порізати і заправити лимонним соком. До яблуку додати дієтичний сир і мінеральну воду. Вимитий і обсушенний крес-салат дрібно нарізати. Дві третини салату додати до яблуку і сиру і перемішати. Картоплю почистити і відварити до готовності в злегка підсоленій воді. Шинку дрібно порізати. На тарілку викласти відварену картоплю, шинку і яблучно-сирну суміш. Додати залишився крес-салат.

Сирна дієта: день другий
- дієтичний сир (100 г), половина солоного огірка, огірковий розсіл (1,5 ст. Ложки), половина яйця, звареного круто, петрушка (15 ст. Ложок), тріска (100 г філе), половина ст. ложки борошна, рослинне масло (чайна ложка), картопля (2 середніх картоплини), сіль, мелений перець (чорний).

Дрібно порізати половину солоного огірка і додати дієтичний сир, розсіл, петрушку і дрібно нарізане яйце. Додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Картоплю почистити і відварити до готовності в злегка підсоленій воді. Філе тріски промити і підсушити, потім обваляти в борошні і обсмажити на рослинному маслі, приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Після приготування посолити і поперчити рибу. Смажене філе, картопля і огіркової-сирну суміш викласти на тарілку і прикрасити зеленню.

Сирна дієта: день третій
- дієтичний сир (100 г), кольрабі (200 г), морква (200 г), стручкової цукровий горошок (50 г), яйце, сир «Гауда» (20 г), рослинна олія (0,5 ч. ложки), сіль, мелений перець (чорний).

Кольрабі та моркву очистити, нарізати невеликими кубиками і варити протягом 9 хвилин в злегка підсоленій воді. Додати горошок і варити ще протягом хвилини. Відварені овочі вийняти і просушити. Взяти форму для випікання і змастити її олією. Потім викласти в неї відварені овочі. Сир натерти на дрібній тертці. Взяти яйце і відокремити білок від жовтка. В дієтичний сир додати тертий сир і жовток і ретельно переміщати. Білок збити міксером (віником) до освіти крутий піни і додати в приготовлену сирну масу. Додати сіль, перець за смаком. Викласти сирну суміш на овочі і відправити запікатися в прогріту до 220 ° С духовку на 12-15 хвилин.

Сирна дієта: день четвертий
- дієтичний сир (100 г), сир (50 г), солодкий червоний перець (150 г), цибуля-різанець (50 г), чверть цибулини, салат, сіль, мелений перець (чорний).

Натріть на середній тертці сир, додайте дієтичний сир, сіль, перець за смаком і перемішайте. Солодкий червоний перець вимийте і висушіть. Потім очистіть його від насіння і перегородок і наріжте невеликими кубиками. Лук-резанец промити і дрібно нарізати. Чверть цибулини тоненько наріжте. У сирну масу додайте солодкий червоний перець і цибулю-різанець. Ретельно перемішайте. На тарілку викладіть подушку з листя салату, а на неї викладіть готову сирну суміш. Зверху покладіть нашатковану цибулю. З стравою можна з'їсти тоненький шматочок хліба.

Сирна дієта: день п'ятий
- дієтичний сир (250 г), полуниця (200 г), мюслі (25 г), лимонний сік (0,5 ст. Ложки), цукор.

Полуницю ретельно вимити й обсушити. Ягоди розділити на дві частини. Одну частину розім'яти в пюре, а другу нарізати дрібними кубиками. В дієтичний сир додати дрібно нарізану полуницю, лимонний сік і цукор. Ретельно перемішайте. Готову сирну суміш викладіть на тарілку. На готову суміш викладіть полуничне пюре і мюслі. За бажанням в готову суміш можна додати ванілін.

Сирна дієта: день шостий
- дієтичний сир (65 г), яйце, лимонна цедра (0,5 ст. Ложки), манна крупа (15 г), ревінь (100 г), вишневий сік (60 мл), малина (50 г ), вершкове масло (1 ч. ложки), подрібнені фісташки (1 ст. ложка), пів чайної ложки крохмалю, цукор.

Візьміть яйце і відокремте білок від жовтка. В дієтичний сир додайте жовток, цедру лимона, манну крупу, трохи цукру і ретельно перемішайте. Відставте суміш на 10 хвилин. Вимийте ревінь, очистіть, наріжте дрібно і викладіть в невелику каструлю. Додайте вишневий сік і доведіть до кипіння. Варити протягом 2-3 хвилин. У суміш додати тонкою цівкою розведений водою крохмаль. Потім додати малину, ретельно перемішати і зняти з вогню. Яєчний білок збити міксером або віником і додати в сирну суміш. Розтопити вершкове масло. На олію викладіть сирну суміш. Накрийте суміш кришкою і запікайте на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин. Готову страву викласти на тарілку і посипте подрібненими фісташками. До страви подайте компот з ревеню.

Сирна дієта: день сьомий
- дієтичний сир (100 г), один огірок, кефір (125 мл), лимонний сік (столова ложка), терта редька (столова ложка), сіль, цукор, мелений перець (чорний).

Візьміть свіжий огірок, вимийте і висушіть. Розріжте огірок навпіл (уздовж). Видаліть насіння ложкою. Натріть огірок на крупній тертці. В дієтичний сир додайте огірок, редьку, кефір, лимонний сік, додати сіль, цукор, перець за смаком і ретельно перемішати. Готову сирно-огіркову суміш подавати з скибочкою хліба. Після семи днів сирна дієта завершується.

 

Переглядів: 261 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar